Matilda Gunnarsson och Hampus Strid tog tillsammans med sina vänner saken i egna händer – och byggde en wakeboardpark. Foto: SVT

Vännerna byggde en egen wakeboardpark

Uppdaterad
Publicerad

Vännerna fick nog av att tvingas stå i kö för att åka wakeboard i Halmstad och bestämde sig för att ta saken i egna händer. Runt midsommar sattes den sista biten på plats till deras alldeles egna wakeboardpark utanför Knäred.

I fem år har Hampus, Matilda, Jonas och Annika åkt wakeboard tillsammans. Men vid parken som finns i Halmstad tyckte de att det var för mycket folk, vilket orsakade långa väntetider.

– Man fick lätt spendera en hel dag och kanske bara åka tre gånger, säger Matilda Gunnarsson, en av fyra som varit med i projektet.

De funderade på om de kunde köpa en wakeboardpark, men det var dyrt. Därför bestämde de sig för att bygga en egen.

Lämpligt nog hade Hampus Strids föräldrar en damm vid sitt hus, och de tyckte att det var en bra idé att använda den.

Ska öppna för andra

Till kommande vår och sommar är planen att parken, som ligger i Kåphult utanför Knäred, ska vara öppen även för utomstående. Men först behöver de få bygglov, eftersom parken i nuläget endast får användas för privat bruk.

– Planen är att vi ska få åka så mycket vi vill själva. Men också att få andra runt om i trakten att vilja börja åka wakeboard, säger Hampus Strid.

Än så länge finns det två hopp och en slider i parken, men ambitionen är att de ska bygga ut parken ytterligare.

Vad finns här om tio år?

– Förmodligen något mycket större, säger Matilda Gunnarsson.

Se bilderna från parken i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.