Foto: TT

Varberg förstärker med amerikansk målvakt

Publicerad

Varbergs BoIS senaste nyförvärv stavas Matt Pyzdrowski. Amerikanen ansluter till klubben efter tre säsonger i Helsingborg.

– Jag är jätteglad över att komma till klubben, säger han i ett pressmeddelande.

Varbergs BoIS väntade inte länge med att lösa målvaktssituationen. Efter att det igår stod klart att varken Joakim Wulff eller Peter Dahlberg blir kvar i klubben presenterade man under fredagen 31-årige Matt Pryzdrowski som klubbens nya målvakt.

– Jag är jätteglad över att komma till klubben och projektet som Kujtim och Jocke håller på att bygga. Jag är en fysisk och lång målvakt som är aggressiv i min spelstil och har bra reflexer. Vi kommer att vara ett starkt lag nästa säsong, säger huvudpersonen själv i ett pressmeddelande.

Vaktade stolparna i Helsingborg

Amerikanen Pyzdrowski har funnits inom den svenska fotbollen sedan 2008. Då kom han hit för provspel i Gais och GIF Sundsvall. Där blev det dock inget kontrakt utan han vände istället söderut och skrev på för Ängelholm. Där gjorde han över 100 matcher på fyra säsonger innan flyttlasset gick till nästa klubb i Skåne – Helsingborg.

I Helsingborg blev det tre säsonger, men i somras fick han lämna klubben och nu är det alltså Varbergs BoIS som gäller.

– Vi känner att vi har hittat rätt målvakt i rätt ålder. Vi tror att hans erfarenhet kommer vara otroligt viktig för oss nästa år, säger klubbens sportchef, Kujtim Bala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.