Cykelcross. Foto: Men vi vill även vara attraktiva under januari.

Varberg ger 60.000 kronor till cykelcross-SM

Uppdaterad
Publicerad

Mellan 12 och 13 januari hålls SM i cykelcross i Varberg för första gången. Kommunen går nu in och stöttar evenemanget ekonomiskt med totalt 60.000 kronor.

– Genom att stå värd för SM får vi möjlighet att visa att Varberg är en attraktiv och välfungerande plats för ett nationellt mästerskap, menar Magnus Thomson, destinationsutvecklare på näringslivs- och destinationskontoret (NOD).

Politiken satsade extra

SM i cykelcross har tio olika tävlingsgrupper. Tävlingarna avgörs på en varvbana runt Varbergs fästning via Barnens badstrand med start och mål i Societetsparken. Det blir en annorlunda bana för både tävlande och åskådare. Eftersom fästningen ligger så centralt belägen i Varberg är det lättillgängligt för publiken att titta på.

De 60.000 kronorna kommer från kommunstyrelsens ofördelade medel för 2018. Destinationskontoret hade för avsikt att först gå in med 10.000, men politiken gick sen in med en extra satsning.

”Pigg folkfest”

– Varberg har många besökare per år. Men vi vill även vara attraktiva under januari. Det är lite mildare tryck rent besöksmässigt då och det här SM:et ligger bra eftersom varje tävlande har med sig minst tre personer, berättar Magnus Thomson.

I kommunen finns sedan tidigare redan en hel del cykelevent, såsom Bockstensturen, Sommargirot, triathlon och Anchor Criterium. SM i cykelcross arrangeras av tre lokala föreningar.

– Vi hoppas på en pigg folkfest, säger Magnus Thomson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer