Varberg Vipers under en träning förra säsongen. Foto: SVT

Varberg Vipers stäms på en kvarts miljon

Uppdaterad
Publicerad

Varberg Hockeys tidigare kassör lånade ut pengar till klubben från sitt eget bolag. Efter att han lämnat hockeyklubben och inte fått tillbaka pengarna så stämmer han nu föreningen på närmare en kvarts miljon kronor.

Interna stridigheter i Varberg Hockey Klubb, som också går under namnet Varberg Vipers, har nu nått domstol.

På fredagen inkom en stämningsansökan till Varbergs tingsrätt riktad mot klubben på sammanlagt 247.403 kronor jämte ränta. Kravet ska ha framförts till hockeyföreningen den 19 maj i år.

Lånet användes till spelarlöner

Bakgrunden ska enligt stämningsansökan vara att den tidigare kassören via sitt eget bolag lånat ut 100.000 kronor till Varberg Hockey, pengar som ska ha använts för att betala förfallna spelarlöner. Och så här ska den tidigare kassören enligt stämningsansökan ha gjort även vid andra tillfällen när föreningen uppges ha haft likviditetsproblem, och detta med styrelsens godkännande.

Vid dessa två tillfällen ska lånen ha tagits upp från ett annat av mannens bolag, men dessa gånger ska lånen ha återbetalats. Så är dock inte fallet denna gång, enligt stämningsansökan.

”Varit en diskussion”

Dessutom ska bolaget ha övertagit en fakturafordran på 147 403 kronor från ett företag som under den senaste säsongen skött Varberg Vipers bussresor. Det är denna summa som, tillsammans med det tidigare nämnda lånet på 100 000 kronor utgör, kravet.

Men den tidigare kassörens advokat är fåordig gälland stämningen.

– Jag kan inte säga sådär jättemycket. Det har varit en diskussion parterna emellan. Klubben har lovat att återkomma om hur de ställer sig till fordran men det har de inte gjort och därför har vi lämnat in en stämningsansökan, säger advokaten Urban Stiernström till SVT Nyheter Halland.

Ordföranden vill inte kommentera

Mats Andersson, som är klubbens styrelseordförande, blir överraskad när SVT Nyheter Halland berättar om stämningen.

– Det vet jag ingenting om och det är inget jag vill kommentera, säger han och hänvisar till att klubben ännu inte fått ta del av stämningsansökan.

Spricka i styrelsen

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Halland så ska det på något sätt ha skurit sig mellan den tidigare kassören och den övriga styrelsen. Sedan mitten av juni har en ny kassör valts av föreningen.

Den tidigare kassören, som också är vd för bolaget som står bakom stämningen, vill inte uttala sig.

– Alla kommentarer lämnas via min advokat. Jag har inget mer att tillföra, skriver han i ett sms till SVT Nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.