Foto: TT

Varbergs BoIS i ekonomisk kris

Uppdaterad
Publicerad

Varbergs Bois har spelat fotboll i Superettan sedan 2012. Men satsningen på den nivån har nu satt spår i ekonomin. Innan 31 augusti behöver klubben få fram 2,5 miljoner kronor.

Hallands Nyheter var först med att rapportera om nyheten. Klubben redogör för situationen på lagets hemsida:

”Varbergs BoIS FC måste till den 31 augusti 2018 få in ett ekonomiskt tillskott på 2 500 000 SEK för att klara av en ansträngd likviditet samt kontrollbalansräkning. Utöver det måste även föreningen få in ett ytterligare ekonomiskt tillskott på 1 300 000 SEK per den 31 december 2018 för att bli av med ”ryggsäcken” och därmed bli skuldfri inför 2019”.

– Vi har skurit i kostnader sedan 2014 med 2,8 miljoner men under tiden har också intäkterna minskat med 1,7-1,8 miljoner och nu måste alla hjälpa till. Jag tänker inte bara ekonomiskt utan också att komma på våra hemmamatcher. Annars är det kört bokstavligt talat, säger styrelsemedlemen Anders Henricson, till Hallands Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.