– Så fort något är lite trasigt är det nog många som tänker: ”Då återvinner vi den.” säger Linus Utas Arbin, enhetschef på Vivab. Foto: SVT

Varbergs nya återvinningscentral uppmuntrar återbruk

Uppdaterad
Publicerad

Med ett stort fokus på återbruk har nu återvinningscentralen Holmagärde öppnats i Varberg. Där kan nu cyklar, soffor och stolar få nytt liv.

På söndagen öppnades Holmagärde återvinningscentral upp portarna för allmänheten. Den nya centralen kommer ha både lördags- och söndagsöppet. Vatten och miljö i väst beskriver den centralen som modern och som möter framtidens behov av en ökad sortering av avfall. Ett stort fokus ligger på återbruk.

– Vi vill uppmana människor att återanvända mer än att återvinna så att man tar det som ett naturligt första steg, säger Linus Utas Arbin, enhetschef på Vivabs återvinningscentraler.

I klippet ovan kan du se exempel på saker som kan återbrukas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.