Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Huvudskyddsombudet Linnea Player Pellby ser vårdens utmaningar på golvet. Lösningen på problemet ser hon i personalsatsningar. Foto: Anna Palmgren/SVT

Vårdförbundet om Ivo-kritiken mot sjukhuset i Varberg: ”Inte förvånade”

Uppdaterad
Publicerad

Fler händer i vården behövs. För att lösa det måste lönerna höjas och arbetsmiljön bli bättre. Det är budskapet från Vårdförbundet som länge larmat om situationen på sjukhuset i Varberg. Sjukhuschefen Carolina Samuelsson ser allvarligt på kritiken men menar att vården behöver effektiviseras.

– Vi arbetar med det på flera fronter, säger hon.

Det senaste året har Ivo granskat samtliga regioners sjukhusvård med extra fokus på vårdplatser och bemanning. Skarp kritik riktas nu mot sjukhuset i Varberg då det saknas tillgängliga vårdplatser för att möta det behov som finns och att det främst beror på personalbrist. Något som kan leda till allvarliga vårdskador.

Något som också blir tydligt är frågan om lokaler. Sjukhusen i Halland är gamla och räcker i dagsläget inte till för att kunna ge bäst möjlig vård.

I klippet berättar huvudskyddsombudet Linnea Player Pellby och sjukhuschefen Carolina Samuelsson om sina idéer på lösningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.