Foto: Ur polisens förundersökning

Vårdpersonal knivhotad av 80-åring som ville träffa sin fru

Uppdaterad
Publicerad

Mannen kom till vårdboendet i Falkenberg med köksknivar i byxkfickan. När han inte fick träffa sin fru tog han fram den ena och riktade mot vårdpersonal. Nu åtalas han för olaga hot.

I polisförhören efter händelsen är mannen ångerfull och kan inte förklara varför han stoppade två köksknivar i byxfickorna när han skulle gå och besöka sin fru på vårdboendet.

Han hade druckit några öl innan och saknade sin fru så mycket. De har levt ihop i 60 år.

Redan tidigare samma dag han han nekats träffa frun eftersom  hon då var upptagen med annat. Klockan var närmare halv nio på kvällen när han kom tillbaka.

Vårdpersonal låste in sig

Personal förklarade då att frun hade gått och lagt sig för kvällen och att han fick komma tillbaka dagen efter. Då blev han mycket besviken och tog  fram den ena kniven som han ska ha riktat mot en i personalen.

Hon uppfattade det som ett hot. Men mannen själv menar att det inte var menat som ett hot mot någon.

Vårdpersonal ringde 112 och polispatrullen som kom till platsen berättar att vårdpersonalen då var skärrad och att de hade låst en dörr mellan sig och mannen som befann sig i en korridor på boendet. Polisen kunde odramatiskt ta knivarna från honom.

Kom med blommor dagen efter

Dagen efter kom mannen tillbaka med blommor och bad personalen om ursäkt. Men den anställde som fick kniven riktad emot säger i polisförhören att hon efteråt känt stort obehag av händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.