En varg på vägen in mot samhället Okome söder om Ullared. Foto: Privat

Varg vandrade med bilar utanför Ullared

Uppdaterad
Publicerad

Till synes helt orädd gjorde en varg flera bilar sällskap på väg in mot det lilla samhället Okome söder om Ullared vid fyratiden i eftermiddags. Länsstyrelsens rovdjursspårare Magnus Nystrand har på fredagskvällen fått ta emot flera bilder och telefonsamtal om djuret och:

– Ja, det är en varg.

Det var vid 16-tiden på fredagen som en bilist plötsligt fick syn på en varg, bara ett par meter från bilen. Han behövde inte ha bråttom med att få upp kameran för djuret tog det lugnt och tog sig långsamt in mot samhället Okome.

Till slut kunde privatpersonen, bara hundra meter före Okome kyrka, knäppa bilden som nu fått spridning på sociala medier och som ni kan ta del av här ovan.

Varg i Halland

En bekant till fotografen är Mikael Sturesson som bor strax utanför Okome. Han tycker det känns olustigt att ha en varg springandes runt knuten.

– Den får gärna passera här men jag vill inte att den slår sig till ro. Jag brukar ha hundar som springer här på gården men dom släpper jag inte ut nu, säger Mikael Sturesson till SVT Nyheter Halland.

– Vargen verkade ju totalt orädd, säger han när han kommenterar bilden.

På väg söderut

Magnus Nystrand som är besiktningsman och rovdjursspårare vid Länsstyrelsen i Halland har fått flera samtal under dagen från trakten runt Okome.

– Vi har fått flera bilder och ja, det är en varg. Den verkar vara på väg söderut av samtalen att döma, säger han till SVT Nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Halland

Mer i ämnet