Foto: SVT

Mer än hälften av tågen inställda fram till helgen

Uppdaterad
Publicerad

Ett fåtal tåg kan passera förbi urspårningsplatsen under torsdag och fredag. Resten är inställda och ersätts med buss.

Bärgnings- och reparationsarbeten efter tisdagens tågurspårning vid Getteröbron utanför Varberg fortsätter.

Sedan onsdag eftermiddag kan ett fåtal tåg rulla förbi olycksplatsen, men fram till helgen är fortfarande många av avgångarna mellan Halmstad och Göteborg inställda, enligt Hallandstrafiken. Ersättningsbussar går mellan Falkenberg och Kungsbacka.

Tågurspårning i Varberg

Nya besked till helgen

Under morgonen har ungefär vart tredje tåg gått hela sträcken mellan Halmstad och Göteborg. Men från åttatiden och fram till tretiden i eftermiddag passerar inga passagerartåg alls förbi olycksplatsen. Vissa avgångar avgår från Halmstad, men vänder i Falkenberg eller Varberg.

– Så kommer det att vara åtminstone under torsdagen och fredagen, utifrån de prognoser vi har i nuläget. Sedan väntar vi att det kommer ett nytt beslut i morgon inför helgen, säger Yasmine Möllerström, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

Övertankning

På Hallandstrafikens hemsida framgår vilka avgångar som går med tåg hela vägen och vilka som går med ersättningsbuss. Trafikstörningarna beräknas pågå i en vecka.

På olycksplatsen pågår under torsdagen övertankning av den farliga vätskan natriumhydroxid – även kallat lut – från tågvagarnarna till tankbilar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågurspårning i Varberg

Mer i ämnet