Verkstadsbrand i Varberg. Foto: Mikael Berglund

Verkstadsbrand i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten om en verkstadsbrand i Varberg. Inne i byggnaden visade det sig finnas gasflaskor och ett stort räddningspådrag inleddes.

Larmet kom vid 15-tiden på tisdagen. Enligt räddningstjänsten började branden i en bil som stod i verkstadens garage och spred sig snabbt till resten av byggnaden. Inne i verkstaden fanns det flera gasflaskor och området fick spärras av på grund av explosionsrisk.

Ett tiotal räddningsenheter skickades till platsen och släckningsarbetet fick påbörjas från utsidan.

– Vi kan inte skicka in några rökdykare än med tanke på gasflaskorna, säger Johan Wallin på räddningstjänsten.

Branden startade i ett garage i Träslöv utanför Varberg.

Inga personskador

Enligt initiala uppgifter från räddningstjänsten ska ingen vara skadad eller befinna sig i byggnaden.

Polisen har spärrat av området runt byggnaden för att hålla nyfikna på avstånd och ge möjlighet för räddningstjänsten att arbeta.

Fortsatt risk för explosion

Delar av byggnaden är totalförstörd och hotet från gasflaskorna ligger kvar, även om vissa åtgärder tagits för att minska det.

– Vi fortsätter släckningsarbetet och försöker begränsa branden, men det är säkert över fyra timmar kvar på platsen, säger Johan Wallin på räddningstjänsten.

Polisen inledde under kvällen en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Så snart det är möjligt kommer platsen att spärras av för teknisk undersökning.

– Det är rutin när det pågår en verksamhet i byggnaden som kan vara orsak till branden, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen.

Vad är det ni kommer leta efter?

– Det är spår till brandens uppkomst utifrån de berättelser som vi har att utgå ifrån, säger Nyman.

Branden är under kontroll

Vid 21.30-tiden meddelar räddningstjänsten att branden är under kontroll. Det är fortfarande ett tiotal brandmän som jobbar på platsen och en del av byggnaden uppges vara totalförstörd.

Uppdatering: Under onsdagsförmiddagen höll polisen förhör med personalen på verkstaden och enligt uppgifter ska ett fordon ha börjat brinna efter ett svetsjobb.

Under eftermiddagen kommer en tekniker komma till platsen för att undersöka platsen ytterligare.

I nuläget finns inga misstankar om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.