Det var under thaiboxningsgalan Lion Fight 59 i Göteborg som Magnus Andersson blev historisk. Foto: Sylvia Stankowski, LA.ST Creative

Vikingen från Oskarström världsmästare i thaiboxning

Uppdaterad
Publicerad

Thaiboxaren Magnus ”Crazy Viking” Andersson, från Oskarström, blev i lördags förste svensk som tagit världsmästarbältet i Super Weltervikt.

– Det känns lite overkligt, säger han till SVT Nyheter

Det var under thaiboxningsgalan Lion Fight 59 i Göteborg som Magnus Andersson blev historisk. Matchen mot thailändaren Petchsanguan Sor slutade med knockout i tredje ronden.

– Det var ett knä och en spark i huvudet, säger Magnus Andersson.

Magnus Andersson kan nu kalla sig världsmästare. Han började med thaiboxning för tio år sedan på Halmstad Muay Thai, men de senaste tre åren har han bott i Thailand för att satsa allt på boxningen.

I klippet ovan kan du höra Magnus Andersson berätta om känslorna efter matchen och vad titeln innebär för honom och hans framtid i sporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.