Vilda Werme säljer egenskapade nyckelringar. Alla pengar går till Musikhjälpen. Foto: Privat.

Vilda, 5 år, har samlat ihop över 13.000 till Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Musikhjälpen 2017 har engagerat många människor i hela landet och årets tema är ”Barn är inte till salu”. Vem som helst kan starta sin egna bössa för att samla in pengar. Det är precis vad Vilda Werme från Falkenberg har gjort.

Vilda Werme är fem år och tillsammans med sin mamma har hon skapat en bössa till Musikhjälpen under namnet ”Vildas nyckel till frihet”.

Vilda pärlar sina egna nyckelringar som man kan köpa och alla pengarna går till bössan.

– Vilda är väldigt pysslig och hela idén kom när hon gjorde en napp till sin lillebror Tor som är ett år. I samband med att hon gjorde nappen så skulle Musikhjälpen börja och vi ville engagera oss, speciellt när det var det här temat, säger mamma Rebecka Werme och tillägger:

– Hon ville inte bara göra nappar eftersom det bara är till bebisar. Sen kom hon på att nyckelringar är ju något som alla berhöver.

Skapat över 150 nyckelringar

Rebecka startade ett konto åt sin dotter på sociala medier och där har folk haft möjlighet att göra beställningar av nyckelringarna.

– Vilda har gjort mer än 150 armband och vi har tappat räkningen nu. Sist jag kollade så hade hennes bössa till Musikhjälpen samlat in över 13.000 kronor. Fantastiskt!

Trodde ni att ni skulle få ihop så mycket?

– Vilda är ju liten och inte så bra med pengar. Hon sa till en början att hon ville få ihop flera hundra tusen. Men jag som mamma trodde nog på runt 1.000 kronor. Det är såklart jättehäftigt, säger Rebecka.

Trots att Vilda bara är fem år så vill hon hjälpa andra barn som inte har det lika bra som hon själv.

– Jag har berättat för henne om årets tema och hon förstår att barnen far illa och att de inte mår bra, men jag har inte gått in på detaljer, säger Rebecka.

Den 31 december klockan 23.59 stänger alla bössorna som tillhör Musikhjälpen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.