Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Elin Rehn, utbildningsledare om hur de lyckats öka söktrycket på utbildningen efter den dystra perioden under våren. Foto: Anton Johansson/SVT

Utbildning av vindkraftstekniker startar i Varberg igen – så vändes söktrycket från kris till rekord

Publicerad

Från att inte ha tillräckligt många sökande till en klass till att ha över 80 personer på reservlistan. Campus Varberg har genom ett enkelt knep lyckats vända en dyster söktrend till yrkeshögskolans vindkraftsutbildningar.

SVT Nyheter Halland rapporterade i våras att utbildningen till vindkraftstekniker vid Campus Varberg pausas under hösten 2023, anledningen var för få sökande. Detta trots att branschen skriker efter arbetskraft.

– Vi har 20 platser och 100 sökande, så den 15 januari kör vi igång igen. säger Elin Rehn, utbildningsledare för vindkraftsutbildningen.

I klippet berättar utbildningsledaren hur Campus Varberg lyckats vända den dystra söktrenden till ett rekordstort söktryck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraft i Halland

Mer i ämnet