Foto: TT

Volleybollturnering resulterade i chocknota

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens beachvolleyturnering blev åtta gånger så dyr som det var tänkt. Istället för 200.000 kronor landade kostnaderna på 1,8 miljoner kronor – ett pris som skattebetalarna i Laholm får stå för.

Det är Laholms tidning som begärt ut samtliga bokförda transaktioner för beachvolleyturneringen i Mellbystrand och konstaterat att notan blivit åtta gånger dyrare än budget. Cirka 200.000 kronor var avsatta för turneringen som blev långt dyrare än så – i nuläget är siffran uppe i 1,8 miljoner kronor.

Det är Laholms skattebetalare som får sponsra beachvolleyproffsens mat, resor och uppehälle.

Nattklubbsentré och prispengar

Den sista kvällen bjöds proffsen på en avslutningsmiddag och nattklubbsentré till ett värde av 45.000 kronor. Skattebetalarna har dessutom fått stå för prispengarna i turneringen. Svenska Volleybollförbundet har fakturerat Laholms kommun nästan 73.000 kronor för just detta.

”Mitt ansvar”

Ansvariga politiker och tjänstemän har tidigare beskrivit turneringen som en ”succé”. I en intervju konfronterar Laholms tidning Cecilia Roos (M), ordföranden i kultur- och utvecklingsnämnden, med siffrorna.

– Jag får ta det på mitt ansvar att jag inte ansträngde mig mer för att hålla koll på siffrorna, säger hon till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.