Zackarias lyckades gå hela vägen med sitt Malmö FF Foto: SVT

Zackarias vann eAllsvenskan med Malmö FF

Publicerad

Zackarias Johansson från Kungsbacka bärgade hem guldet med sitt MFF i den första säsongen någonsin i eAllsvenskan. Det efter en klar seger mot Örebro SK.

Tidigare i våras berättade vi att Zacakarias, eller Zackey00 som han kallas i spelet, var med och spelade den första säsongen av eAllsvenskan. Gruppspelet vann BK Häcken och Malmö FF kom tvåa. Sen blev det finalspel och där tog MFF hem det hela.

– Det är helt otroligt, svårt att beskriva. Jag är väldigt glad just nu, säger Zackarias Johansson.

Lagen, som alla är riktiga allsvenska lag, möts i två matcher mot varandra, där spelarna spelar var för sig, och det kombinerade resultatet avgör vem som vinner.

– Vi mötte Örebro och jag vann min match enkelt med 3-0. Men min kompis hade lite svårt, men lyckades göra 3-2 i slutet, säger han.

Tackas av inför allsvensk match

Nu ska Zackarias och hans lagkamrater tackas av inför Malmös supportrar när de tar emot GIF Sundsval, i den fysiska versionen av allsvenskan.

– Det är en ära att tackas av inför just MFF som är en så stor klubb. Det är speciellt, säger Zackey00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.