Foto: Emil Langvad/TT

19 identifierade efter upploppet på Olympia

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har i samarbete med Helsingborg IF nu identifierat 19 personer som ska ha varit inblandade i upploppet på Olympia. Alla kommer att stängas av från arenan, meddelar klubben.

Identifieringen har skett med hjälp av övervakningskameror och polisens filmmaterial från händelserna.

Personerna är misstänkta för bland annat våldsamt upplopp och brott mot ordningslagen. De ska nu förhöras innan åklagare kan väcka åtal.

Huliganattacken på Olympia

– Många av dessa var tidigare kända av oss men inte speciellt för denna typ av brottslighet. Det blir nu åklagare som tar ställning till åtal och till av polisen sökta tillträdesförbuden, säger lokalpolischefen Sven Holgersson i ett pressmeddelande.

Helsingborgs IF kommer nu att stänga av de misstänkta personerna från kommande matcher på Olympia.

– Vi kommer från klubbens sida att stänga av dessa 19 personer så snart det är möjligt rent formellt. Denna incident har fördjupat vårt samarbete mellan polis och klubben ytterligare, säger klubbdirektören Mats-Ola Schulze.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Huliganattacken på Olympia

Mer i ämnet