Andraklassare från ST:Jörgens skola har planterat blommor i Stadsparken i Helisngborg. Foto: Johan Dernelius

Barn har smyckat Stadsparken i Helsingborg

Publicerad

För tredje året i rad var det på onsdagen stor blomplantering i Stadsparken i Helsingborg. 50 barn från årskurs två på S:t Jörgensskola planterade med stort engagemang och stor glädje 500 blommor.

– Det var roligt att komma hit. Innan vi kom hit tyckte jag inte att det verkade roligt, men när vi kom så var det väldigt roligt och blev fint, berättar Filip från S:t Jörgens skola.

Alla barnen kommer från närbelägna S:t Jörgens skola och går i årskurs två. Tidigare år har det varit barn från Wieselgrensskolan och Söderskolan som fått stå för utsmyckningen.

Axel och Anna tycker att det är jätteroligt att plantera blommor i Stadsparken i Helsingborg och har lärt sig många nya namn. Foto: Johan Dernelius

– Nu ska vi plantera en blomma som heter Sommarljus, förklarade Anna för SVT:s reporter på plats.

Har valt tåliga blommor

– Det har verkligen blivit ett hav av blommor där barnen själva har fått bestämma kombination och formation. Vissa har satt blommorna i grupper, medan andra har valt att kombinera ihop färger, berättar Anna Karlberg som är landskapsarkitekt på stadsmiljöavdelningen.

Anna Karlberg, landskapsarkitekt, och Annika Jonasson på Miljöverkstaden är initiativtagare till Barnens rabatt i Stadsparken i Helsingborg. Foto: Johan Dernelius

Blommorna kan beskådas på en liten kulle precis invid lekplatsen.

– I år har vi lite olika blommor. Vi har valt dem utifrån att de ska vara fina och tåliga att hantera för barnen. Vi har till exempel den gula margarite och den lite lila rosenskära, säger Annika Jonasson som är miljöpedagog på Miljöverkstaden i Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.