Flera myndigheter samarbetade under januari i operation Klöver. Över nio miljoner kronor beslagtogs men den riktiga vinsten ska vara ett ökat samarbete enligt polis Karim Ottosson. Foto: Polisen

9 miljoner kronor i beslag efter myndighetssamarbete

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett samarbete mellan polisen och flera myndigheter mot organiserad brottslighet beslagtogs 9 060 678 kronor under en januarivecka.

För tredje gången hölls operation Klöver, ett samarbete mellan flera myndigheter, för att slå till mot organiserad brottslighet i Helsingborgs stad. Under fyra dagar i slutet av januari genomfördes aktioner bland annat i Helsingborgs hamn, motorvägarna utanför Helsingborg och över hela Helsingborgs stad.

Den beslagtagna summan på drygt nio miljoner kronor är den hittills största som operation Klöver lyckats beslagta.

– Det är glädjande med nio miljoner men det är inte summan i sig som är vårt mål. Målet är att begränsa kriminellas tillgångar och att vi utvecklar ett samarbete, säger lokalpolisområdeschef Karim Ottosson.

Hoppas på fler samarbeten

Tretton aktörer var inblandade i insatsen, bland annat Tullverket, Kronofogden och Länsstyrelsen Skåne.

Han hoppas att operation Klöver ska leda till fler myndighetsöverskridande samarbeten i framtiden.

– Då kommer vi rätt, det är när vi tillsammans ser och löser problem, säger Karim Ottosson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.