Thailand blir nästa anhalt för Rasmus Jönsson. Foto: TT

Anfallsstjärnan Rasmus Jönsson lämnar HIF

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen blev det klart att Helsingborgs IF:s anfallsstjärna Rasmus Jönsson lämnar klubben. Ny klubbadress blir thailändska Buriram United, meddelar HIF genom ett pressmeddelande.

Rasmus Jönsson återvände till HIF inför säsongen 2018 efter flera års spel i Tyskland och Danmark. Nu fick han en ny möjlighet att testa sina vingar utomlands och beskriver det som en spännande chans.

– Precis som för åtta år sedan är det svårt att lämna HIF även denna gång. I detta skede av min karriär har jag nu fått en möjlighet som var för bra och spännande för att tacka nej. Jag vill tacka alla lagkamrater, ledare och supportrar som hjälpt mig att hitta tillbaka till glädjen med fotbollen, säger Rasmus Jönsson i pressmeddelandet.

Den thailändska klubben valde att utnyttja Rasmus Jönssons utköpsklausul vilket innebär att HIF får ytterligare ekonomisk kompensation för att släppa spelaren innan det svenska transferfönstret öppnat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.