Kristina Magnusson är tillträdande kommundirektör i hemstaden Ängelholm. Foto: Anders Andersson / pressbild

Ängelholm tar ny kommundirektör från Helsingborg

Publicerad

Kristina Magnusson, som idag är stadsbyggnadsdirektör i Helsingborg stad, har utsetts till ny kommundirektör i Ängelholm. Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagen.

Efter åtta år hos Helsingborg stad och dessförinnan erfarenhet från arbete i både Bjuv, Halmstad och Höganäs kommun kommer Kristina Magnusson hem till Ängelholm, där hon bott sedan 1986. Kristina Magnusson är utbildad inom försvaret, som yrkesofficer med teknisk bakgrund och inledde sin yrkesbana på F10 i just Ängelholm.

– Att få vara med och leda Ängelholms kommun framåt i allt spännande som händer här, känns både roligt och hedrande, säger Kristina Magnusson.

Vad ser du för utmaningar i Ängelholm som du vill sätta tänderna i?

– Det är en ny vision och många infrastrukturprojekt på gång. Sen vill jag se ett utökat medborgarengagemang och vara en bra ledare, säger Kristina Magnusson.

Kristina Magnusson tillträder sin tjänst den 15 februari och efterträder Lilian Eriksson, som haft posten sedan 2013. Dick Johansson går in som tillförordnad stadsbyggnadsdirektör i Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.