Det var på Umeågatan i Helsingborg som den 90-årige blev påkörd. Foto: SVT

Ännu ingen gripen efter smitningsolyckan som dödade 90-åring

Publicerad

Inom loppet av tre veckor i december skedde två smitningsolyckor i Helsingborg – varav en med dödlig utgång. Polisen har ännu inte gripit någon, men är hoppfull om att ta fast de skyldiga.

Det var den 6 december som en 90-årig man omkom efter att han blivit påkörd på Umeågatan i Helsingborg. Föraren smet från platsen och är ännu på fri fot. Vid olyckstillfället var bilen anmäld stulen och kort efter olyckan lyckades polisen ta bilen i beslag.

– Vittnen har sett en, eventuellt två personer, som har sprungit från platsen. Teknikerna har gjort ett jättearbete och vi har säkrat vissa spår från bilen som är högintressanta, säger Anders Rydén, utredare vid polisen i Helsingborg.

Men i nuläget har polisen ingen misstänkt.

Smitningsolycka på julafton

Drygt tre veckor senare, på julaftonsmorgonen, blev en kvinna i 40-årsåldern påkörd på Johan Banérs gata och fick föras med allvarliga skador till sjukhus. Även denna gång försvann föraren snabbt från platsen och polisen har i nuläget heller inte någon misstänkt.

– Där har vi haft en bil i beslag, men den är avskriven nu. Det är svårt, det finns bara ett vittne där, säger Anders Rydén.

Antalet smitningsolyckor har ökat kraftigt de senaste åren i hela landet. Statistik från Brå visar också att antalet misstänkta eller dömda för den här typ av olyckor sjunker. Trots det har Anders Rydén fortfarande hopp om att ta fast smitarna.

– Vi hoppas kunna få in mer tips och vittnesmål. Mitt hopp är inte släckt. Vi jobbar med det så länge det finns hopp och det finns någonting som pekar på att det kan gå att lagföra, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer