Turneringschef Christer Hult berättar i klippet hur planerna för sommarens tennisveckor i Båstad ser ut. Foto: SVT

Båstadtennisen tillbaka i sommar

Publicerad

Efter förra årets inställda turneringar har nu arrangörerna bakom tennisveckorna i Båstad bestämt sig. Det blir internationell tennis för både damer och herrar i sommar. Detta oavsett vilka möjligheter man ges att ta in publik på arenaområdet i Båstad.

För första gången under turneringens snart 73-åriga historia blev förra årets Båstadtennis inställd. Detta på grund av pandemin.

Men redan nu kan arrangören bakom tennisveckorna i Båstad meddela att årets turneringar på WTA- och ATP-touren kommer att genomföras.

– Sedan i september har vi jobbat stenhårt för att säkra upp ekonomin i samband med årets turneringar, och där har vi nåt i mål. Det berättar Christer Hult, turneringschef för de båda tennisveckorna.

– Ett antal nya sponsorer har kommit till och dessutom har spelarna gått med på sänkta prispengar, så ekonomiskt är sommarens tennisveckor säkrade.

”Arbetar utifrån en mängd olika scenarier”

Beslutet att genomföra sommarens tennisturneringar är fattat trots att arrangörerna inte vet hur det blir med möjligheterna att ta in publik på arenaområdet i Båstad.

– Vi arbetar utifrån en mängd olika scenarier. Alltifrån ingen publik till lägen där vi får ta in olika stora åskådarantal, berättar Christer Hult

De tar hjälp av erfarenheter från andra tennisturneringar runt om i världen för att kunna beskriva för svenska myndigheter hur de tänker arbeta i en mängd olika lägen.

– Vi kommer att ha en tät och löpande dialog med alla berörda myndigheter inför sommarens arrangemang. Men att det blir en tennissommar i Båstad med olika former av begränsningar räknar vi kallt med, förklarar Hult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.