Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
15 av 31 fullmäktigeplatser var tomma på måndagens möte som hölls utanför kommunhuset i Bjuv. Oppositionen valde att inte närvara. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Haft möte i hönshus – nu fattar politikerna beslut på parkeringsplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen uteblev från Bjuvs kommunfullmäktigemöte på måndagkvällen. Mötet hölls på parkeringen utanför kommunhuset och eftersom bara 16 av 31 ledamöter närvarade var det precis att kommunfullmäktige fick lov att fatta beslut.

Det var ett skralt deltagarantal på fullmäktigemötet som bland annat skulle ta beslut om budgetfrågor. Men med 16 ledamöter på plats var fullmäktige många nog för att få fatta beslut.

– Alla beslut kommer fattas ikväll men det kommer inte bli en debatt och det är ett problem, säger kommunfullmäktiges ordförande Pia Trollehjelm (SD).

”Möte på kall parkering”

Anders Månsson (S) ser också problemet med utebliven debatt, men han tror inte det hade gjort någon skillnad om oppositionen hade kommit på mötet.

– Det hade inte blivit någon långdragen debatt oavsett. Det är ett möte på en kall parkering och alla vill hem. Därför gör vi en markering och väljer att inte vara med. Det finns andra sätt att ha möten och vi måste hitta en bättre lösning, säger Anders Månsson (S).

De två tidigare mötena, för februari och mars, har ställts in i Bjuvs kommun. Tidigare har även politikerna träffats i ett hönshus.

Här är en av platserna som politikerna i fullmäktige i Bjuv har haft ett sammanträde. Det nedlagda hönshuset kring Sellebergaområdet. Foto: Bjuvs kommun

I videon ser du bilder från den möblerade parkeringen utanför kommunhuset i Bjuv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer