Ladan vid Sally Bauerskolan Foto: Begu Shaukir

Lada intill Sally Bauerskolan brann ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

En lada i närheten av skolan Sally Bauer i Helsingborg var redan övertänd när räddningstjänsten kom dit. Branden spred sig till ett gammalt korsvirkeshus. Räddningstjänsten lyckades rädda skolan.

– Vi är på plats men ladan är nerbrunnen. Vi skyddar nu byggnaderna runt omkring. Där ligger skolan och en del småbyggnader och lite längre bort Filborna Arena, säger Kenneth Eriksson, inre befäl vid räddningstjänsten i nordvästra Skåne.

Flera personer slog larm på tisdagsmorgonen om branden.

– Vi har haft en massa inringare som sagt att den brann, säger Kenneth Eriksson.

Monica Persson, skolchef, är på plats på tisdagsmorgonen och berättar att elden också har fått fatt i ett gammalt korsvirkeshus.

– Men skolan räddar dom och boningshuset där vi har undervisning i vanliga fall. Skolans fritids har öppet nu under sommaren men barnen kommer att bussas till vår förskola som ligger på Blekingegatan, säger Monica Persson.

Den nerbrunna ladan ägs av Helsingborgs simsällskap som tränar på Filborna. Ladan används som förrådsbyggnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.