Adam Eriksson efter HIF-förlusten 2016 Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån/Arkiv

Granen inför avgörandet: ”Chans till revansch”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll klockan 19 tar Helsingborgs IF emot Halmstad BK på Olympia. Drygt 90 minuter senare kan HIF vara klart för allsvenskan.

För två år sedan slutade mötet mellan lagen med förlust för HIF och nedflyttning till superettan.

Erik Kruse är ordförande i supporterföreningen Kärnan.

– Livet som fotbollssupporter är så här. Ibland är det skit och andra gånger är det skit under en längre tid, det var faktiskt ångest och press runt HIF i fyra år. Men nu, och sedan en tid tillbaka, är det positiva vindar, säger han.

Erik Kruse, ordförande för Helsingborgs IF:s supporterklubb Kärnan. Foto: Tomas Malmberg/Arkiv

Oavsett huruvida HIF vinner dagens match eller inte så pekar allt mot att laget spelar i allsvenskan nästa år.

– Idag känner man ingen bitterhet över att ha spenderat två säsonger i superettan. Men någonstans har man förväntat sig avancemang under hela den här säsongen. Sen finns det en chans till att skapa poetisk rättvisa genom att bli klara just mot Halmstad, säger Erik Kruse.

”Vi ska göra vårt bästa för att vinna matchen genom att spela anfallsinriktad fotboll.” säger Andreas Granqvist, lagkapten i HIF, inför kvällens drabbning mot Halmstad BK. Foto: Tomas Malmberg

Ödesmötet mot Halmstad år 2016 såg HIF:s lagkapten Andreas Granqvist på en TV-skärm. Han menar att det har skapat en derbykänsla kring kvällens drabbning.

– Nu finns det en chans till revansch. Det blir en rolig match för hela staden, fansen och klubben, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.