Tidigare målvakten och målvaktstränaren Daniel Andersson gör comeback i HIF. Foto: Bildbyrån

Daniel Andersson tillbaka i HIF

Uppdaterad
Publicerad

Före detta målvakten och målvaktstränaren Daniel Andersson är tillbaka i HIF. Enligt ett pressmeddelande har klubben skrivit ett korttidskontrakt som sträcker sig säsongen ut.

När Helsingborgs ordinarie målvakt Pär Hansson är skadad tar klubben till en kreativ lösning för att hålla sig kvar i toppen. Nu gör 45-åriga Daniel Andersson comeback i laget.

– Det känns underbart att vara här. HIF har alltid varit i hjärtat och jag behövde inte lång betänketid när frågan kom. Jag kommer att pusha Kalle och laget och förväntar mig samma tillbaka, säger Daniel Andersson i ett uttalande på klubbens hemsida.

Kan spela redan i helgen

Enligt klubben är han förhoppningsvis spelklar till helgens tuffa match mot Gais på Gamla Ullevi i Göteborg. En match där också nyförvärvet Wanderson, med ett förflutet i just Gais, lär stå i fokus. Daniel Andersson berättar att han följt HIF:s säsong och inte missat en match av årets säsong.

– Jag har inte missat en match. Det började lite knackigt, sedan har man hittat det rätt bra och tagit en hel del poäng. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.