Foto: TT

Dement avled efter boendets larmmiss

Publicerad

En person med misstänkt demenssjukdom försvann en natt från ett äldreboende i Bjuvs kommun utan att någon i personalen märkte det. Senare hittades personen avliden några kilometer bort. Händelsen är nu lex Sarah-anmäld.

Det var i slutet av mars som en person, som led av en misstänkt demenssjukdom, försvann från ett äldreboende i Bjuvs kommun. Ingen ska ha märkt att personen försvann och några timmar senare hittades personen avliden ett par kilometer bort från boendet.

Enligt en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg visade det sig att personalen missat att larma en av ytterdörrarna, vilket ledde till att personen kunde lämna boendet helt obemärkt.

Efter händelsen har boendet bland annat skärpt sina nattrutiner. Bland annat ska personalen hjälpas åt att påminna varandra att larmet alltid ska vara påslaget mellan vissa tidpunkter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer