En inglasad uteplats blev skadad av smällen och boende i området blev skärrade. Foto: Mikael Nilsson

Polisen har svårt att få in uppgifter om detonationen

Uppdaterad
Publicerad

Natten till torsdagen detonerade en sprängladdning vid en uteplats i ett flerfamiljshus i Helsingborg. Nu söker polisen vittnesuppgifter – men förhoppningarna att få veta vad som hänt är små.

Flera grannar i området väcktes mitt i natten av detonationen som hördes över hela Planteringen, i södra Helsingborg. En inglasad uteplats blev skadad av smällen och boende i området blev skärrade.

– Nu kom det väldigt nära så man blev ju skiträdd, man blev riktigt rädd, säger Birgitta Billing som bor i samma hus.

Liten förhoppning

Polisen söker just nu vittnesuppgifter för att få en klar bild av vad som hänt.

– Det är nog en mindre kraftig detonation med tanke på den skada som blev, men det är svårt att veta exakt vad som hänt. Jag har tyvärr väldigt liten förhoppning om att klargöra händelseförloppet eftersom vi är så beroende av vittnen och att det hände mitt i natten, säger Mathias Hedberg som är förundersökningsledare.

Händelsen är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse och utreds därför av polisens enhet för grova brott.

I videon hör du vad grannarna tänker efter natten, och vad lokalpolisområdeschef Sven Holgersson har att säga om sprängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.