Många larmade om att de hört en hög smäll i Ödåkra vid 01.30-tiden natten mot torsdag.

Detonation vid bostad i Ödåkra

Uppdaterad
Publicerad

En detonation har inträffat vid en fastighet i Ödåkra i Helsingborgs kommun under natten. Flera rutor i anslutning till en bostad i ett radhus har krossats, men inga personer ska ha skadats.

Larmet om en hög smäll inkom till polisen vid klockan 01.22. På plats kunde man konstatera att en detonation inträffat vid ett bostadshus på Yrvädersgatan. Tekniker och nationella bombskyddet var på plats för undersökning.

– En teknisk undersökning har gjorts och brottsplatsen var avspärrad, den hävdes i morse runt 05:35. Vad man har kommit fram till efter undersökningen har jag ingen information om, men inga personer ska ha blivit skadade, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson polisområde nordvästra Skåne.

Sprängningar i Helsingborg

Under dagen har polisen hämtat mer information genom dörrknackning i området.

– Ärendet ligger hos grova brott nu, säger Åsa Emanuelsson.

Många explosioner på kort tid

Sprängningen är en i raden av flera detonationer nattetid i Helsingborg under hösten. I slutet av september väcktes många grannar i Ödåkra när en bil sprängdes på en parkeringsplats.

Och så sent som den 30 november, natten mot lördag, detonerade en sprängladdning i ett trapphus på Eneborg. Då visade den tekniska undersökningen att sprängladdningen placerats inuti en termos. Ett tillvägagångssätt som blivit vanligare, enligt polisen.

– Det är för tidigt att säga vad som sprängdes den här gången. Det får undersökningen visa, säger Sven Holgersson, polischef i Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängningar i Helsingborg

Mer i ämnet