Foto: SVT/Google Maps

Detonation vid villa i Åsljunga – betongtrappa söndersprängd

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig detonation inträffade vid en villa i Åsljunga i Örkelljunga kommun under lördagskvällen. Nationella bombskyddet kallades till platsen.

Larmet kom strax efter klockan 20. Uppringaren berättade då för polisen att något hade exploderat utanför hans dörr.

– Uppringaren var hemma när det här skedde. Han hörde en hög smäll och när han tittade ut såg han att det var ett stort hål i betongtrappen, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT.

Förmodligen inte fyrverkeripjäs

I nuläget vet man inte vad som har exploderat. Men polisen menar att det förmodligen inte rör sig om någon form av fyrverkeripjäs.

– En banger hade inte orsakat den här typen av skador, säger Evelina Olsson till SVT Nyheter Helsingborg.

Ingen person ska ha skadats av explosionen.

Polisen spärrade av platsen och kallade in nationella bombskyddet. Vid 23.45 meddelade polisen att man hittat rester av en hemmagjord sprängladdning.

Inga nya uppgifter

Polisen kan under söndagsmorgonen inte ge några nya uppgifter i ärendet.

– Vad Nationella bombskyddets och vår tekniska undersökning visar det får vi ta och utreda fram. Vi har pratat med målsägande som bor där, men oklart vad det gett, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.