Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunpolis Alexandra Norén hoppas att drönarbevakningen ska hjälpa till att stoppa bränderna i Perstorp. Foto: Hanna Walfridsson/Erik Ragnar Danielsson/SVT

Drönarbevakningen i Perstorp förlängs – trots uteblivet resultat

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten har flera anlagda bränder härjat Perstorp. Bränderna har orsakat stora skador och polisen beslutade därför om kamerabevakning med drönare i slutet av oktober. Trots att det ännu inte gett något resultat förlängs nu bevakningen.

En företagslokal totalförstördes av en eldsvåda. En kvinna fördes med ambulans till sjukhus efter brand i flerfamiljshus. Sopor som brann intill en byggnad. Sedan polisen inledde sin kamerabevakning i Perstorp har ytterligare tre bränder startat.

Totalt har sju bränder brutit ut i Perstorp under hösten. Trots att polisen själv medger att bevakningen inte gett några resultat än vill man nu fortsätta flyga med drönare.

– Det kommer att kunna vara ett bra redskap, men än så länge har det inte gett något resultat rent utredningsmässigt, säger Perstorps kommunpolis Alexandra Norén.

– Vi hoppas förstås att det ska ge resultat, helst att ta någon på bar gärning.

Hör henne berätta mer i inslaget ovan.

Senaste branden i natt

Den senaste i raden av bränder bröt ut så sent som under natten till onsdagen.

– Det brann i en garagebyggnad med två bilar och en motorcykel, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Händelsen utreds nu som grov skadegörelse genom brand.

– Varje brand utreds var för sig men en arbetshypotes är att det finns ett samband med tidigare bränder, säger Alexandra Norén.

Tekniker har varit på plats men det är ännu oklart om man hittat något på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.