Det hala väglaget har lett till flera trafikolyckor sedan snöovädret dragit in över Skåne. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera trafikolyckor i Skåne: ”Extremt halt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera lastbilsolyckor har ägt rum i Skåne sedan snöovädret drog in. Under onsdagen har flera andra olyckor skett på grund av det hala väglaget och polisen uppmanar till försiktighet.

– Det var en lastbil som lade sig på sidan, säger vakthavande befäl vid räddningstjänsten Nordväst, Peter Hjort, om olyckan som inträffade på E6:an norrgående strax söder om Helsingborg under tisdagskvällen.

Flera andra mindre olyckor ägde rum under onsdagsmorgonen.

Den andra lastbilsolyckan inträffade vid 06-tiden onsdag morgon på E6:an i höjd med Landskrona. Även den lastbilen ska ha vält och lagt sig på sidan. Vid 17-tiden öppnades körfältet igen efter att lastbilen bärgats bort.

”Extremt halt”

Anledningen till olyckorna är enligt räddningstjänsten det hala väglaget.

–Extremt halt där ute, säger vakthavande befäl Peter Hjort.

Under onsdagskvällen har fler olyckor inträffat i Skåne. Två lastbilar kolliderade vid 19-tiden på E4:an i höjd med Örkelljunga. Ytterligare en olycka med en lastbil följde vid 20-tiden på E6:an.

Sedan har flera personbilar kört in i mitträcken eller kört ner i diket. Inga allvarligare personskador har rapporterats.

Polisen: Anpassa efter väglaget

Enligt polisen är det halt på vägarna i hela Skåne och uppmanar till försiktighet i trafiken.

– Vi uppmanar att man anpassar hastigheten efter väglaget, framför allt att man anpassar avståndet, säger Patric Fors presstalesperson på polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.