I lördags häktades eleven från Kullagymnasiet Foto: SVT

Elev häktad efter hot mot Kullagymnasiet

Publicerad

En elev på Kullagymnasiet i Höganäs misstänks ligga bakom hot om skolskjutning. I helgen häktades han och är på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord och olaga hot.

Det var den 17 maj som skolpersonal, elever och polis uppmärksammades om hot om skolskjutning på sociala medier. Kullagymnasiet stängde för dagen och eleverna fick gå hem.

Inledningsvis bedömde inte polisen hotet som seriöst – men efter att nya uppgifter kommit fram har de ändrat sin bedömning.

– Efter händelsen kom ny information till vår kännedom som har förändrat bilden. Vi har hållit förhör, gjort husrannsakan och gjort vissa beslag, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef i Ängelholm.

Vad polisen har tagit i beslag vill han inte kommentera.

Ett tiotal poliser har under de senaste dagarna arbetat med ärendet. I lördags häktades eleven som på sannolika skäl, vilket är den högre misstankesgraden, är misstänkt för olaga hot och förberedelse till mord.

– Vi kommer nu att hålla fler förhör och vänta in att de beslag man har gjort analyseras, säger Karim Ottosson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer