Elever måste ha skylt om halsen för att få gå på toa på Engelska skolan

Uppdaterad
Publicerad

För att få gå på toaletten under lektionstid måste eleverna på Engelska skolan i Landskrona hänga en blå skylt om halsen. Kravet på det som skolan kallar ”Bathroom Pass” upprör föräldrar som HD/Sydsvenskan talat med.

– Jag går igång på alla cylindrar här. Det är så dumt. Vilken arbetsplats hade godkänt något liknande? säger en av dem, Angelie Fröjd, till tidningen.

Hon tror att kravet kan leda till att elever undviker att gå på toaletten. Även Lilian Helgason, ordförande för Sveriges elevråd, ser en sådan risk.

– Man skulle aldrig utsätta någon annan anställd på skolan för det här. På vilken arbetsplats som helst hade det varit märkligt om en chef sa att ska du gå på toa, ska du ha en skylt med dig så att alla vet, säger hon till HD/Sydsvenskan.

På den blåa skylten finns en bild av en toalett. Skolans rektor Alma Fazlic berättar i ett mejlsvar till tidningen att rutinen funnits sedan skolan öppnade, först för yngre elever och sedan för äldre.

”På en skola finns hundratals olika rutiner, som alla tillsammans är till för att skapa en fungerande och trygg skolmiljö”, skriver rektorn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.