En 19-årig kvinna begärs idag häktad misstänkt för skyddande av brottsling. Foto: Jan Emanuelsson/Topnews

Ung kvinna häktas efter mordet i Bårslöv

Uppdaterad
Publicerad

Idag blev en 19-årig kvinna häktad misstänkt för att ha skyddat en av de två män som misstänks ha mördat en 20-årig man i Bårslöv i slutet oktober.

Den 19-åriga kvinnan blev den fjärde personen att häktas. Tidigare i veckan blev en 22-årig man häktad i sin frånvaro misstänkt för mordet.

Åklagare Ola Lavie vill inte berätta om kvinnan och mannen har någon relation till varandra. Dessförinnan är en 35-årig man och hans flickvän häktade.

35-åringen är misstänkt för att ha begått mordet och hans flickvän är misstänkt för skyddande av brottsling.

Misstankarna stärkts

Det var den 31 oktober som en 20-årig man sköts i närheten av en fotbollsplan i Bårslöv. Förbipasserande larmade polis och ambulans, men mannen avled senare av sina skador.

De två männen är på sannolika skäl misstänkta för dådet.

Utredningen har gått framåt och misstankarna har stärkts men hur mycket och vad det handlar om vill Ola Lavie inte gå in på.

– Vi är inte framme ännu men utsikterna ser goda ut , säger han.

Den 19-åriga kvinnan häktades under eftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott, och att det finns risk för att hon på fri fot kan förstöra bevis.

– Jag vill inte gå in närmare på hur hon kan påverka utredningen, säger Ola Lavie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.