Foto: Jan Emanuelsson

En man död i villabrand i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-års åldern dog på lördagskvällen i en kraftig villabrand i Ängelholm och polisen misstänker mordbrand.

Larmet om en kraftig brand i en enfamiljsvilla kom vid strax efter klockan tio på lördagskvällen. Lågorna slog då upp genom taket på huset, enligt ett vittne på platsen.

– Vi har en teori om vad som kan ha hänt men vi behöver få det konfirmerat av teknikerna, säger Thorsten Persson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Två personer, en kvinna och en man, fanns i huset när branden startade. Kvinna lyckades ta sig ut själv. Mannen hittades senare död av Räddningstjänstens rökdykare.

Händelsen utreds som mordbrand.

– Ingen är misstänkt, i alla fall inte skäligen, säger Thorsten Persson.

Flera personer har blivit förhörda, däribland kvinnan som klarade sig undan branden men den tekniska undersökningen får vänta eftersom det fortfarande är för varmt i villan.

– Det kan ju dröja innan de kan komma in upp till 48 timmar och dessutom måste någon kontrollera att det inte finns risk för ras innan det kan bli aktuellt med en teknisk undersökning, säger Thorsten Persson.

– Det finns indikationer på att det inte var en olyckshändelse, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Så någon har tänt på?

– Ja, säger Calle Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.