En person har hittat död efter en villabrand i Ekeby under natten mot torsdag. Foto: André Tajti / LocalEyes

En person död i villabrand i Ekeby

Uppdaterad
Publicerad

Sent på onsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en villabrand i Ekeby i Bjuv. Under natten hittades en person död i villan men på grund av släckningsarbetet har det inte gått att veta vem det är ännu.

– Personen är inte identifierad. Vi avvaktar släckningsarbetet eftersom vi inte kan gå in i huset än och säkerställa vem som ligger där, sa Manuel Jovalli, jourhavande förundersökningsledare i Helsingborg tidigt på torsdagsmorgonen.

De anhöriga till villaägaren är underrättade om händelsen.

Enligt polisen är det också för tidigt att säga något om vad som kan ha startat branden. På torsdagen inledde polisen en teknisk undersökning för att försöka fastställa brandorsaken.

Det är andra gången på kort tid som en person hittas död i samband med en brand i Ekeby. Senast i slutet på februari dog en tonårig pojke i en annan brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.