Två personer anhölls på nyårsdagen skäligen misstänkta för mordförsök efter ett storbråk i centrala Klippan strax efter tolvslaget på nyårsnatten. Foto: Johan Nilsson/TT

En allvarligt skadad efter storbråk i Klippan – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter tolvslaget natten till nyårsdagen larmades polisen om ett större bråk utomhus i Klippan. En 20-årig man skadades allvarligt i samband med bråket.

Enligt de första uppgifterna var ett 20-tal personer inblandade i bråket.

– När vår patrull kommer dit är 8-10 personer på platsen, säger polisens presstalesperson Sara Andersson, till SVT Nyheter Helsingborg på nyårsdagens morgon.

En man i 20-årsåldern fick stick- eller skärskador och fördes med ambulans till sjukhus. Mannens skadeläge är allvarligt men inte livshotande, enligt Region Skåne.

Två anhållna

– Till en början spärrades platsen av men avspärrningen hävdes senare när brottsplatsundersökningen var genomförd, säger Sara Andersson.

Ärendet utreds som försök till mord.

Två personer är anhållna skäligen misstänkta för mordförsök och ytterligare fyra personer är hämtade till förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.