Eva Rydberg, Fredrik Dolk, Birgitta Rydberg, Rydberg, Mia Poppe, Anders ”Ankan” Johansson, Anna Norberg och Kalle Rydberg är sommarens skådespelare i Fars lilla tös. Foto: SVT

Eva Rydberg jubilerar med Fars lilla tös

Publicerad

Eva Rydberg har mycket att fira i år. Hon har varit teaterchef på Fredriksdal i 25 år. Dessutom har hon varit artist i 60 år, och så fyller hon 75. Alla dessa jubileer firas med farsen Fars lilla tös på Fredriksdalscenen i sommar.

Skratt, dans, lögner och missförstånd. Det är några av ingredienserna i sommarens fars på Fredriksdal. Fars lilla tös heter föreställningen och är en klassiker i repris.

– Nils Poppe spelade den två gånger och nu är det andra gången vi spelar den här. Den är så glädjande, den är rolig, säger Eva Rydberg.

Eva Rydberg har firar 60 år som artist och 25 år som teaterchef på fredriksdal. Dessutom fyller hon 75. Foto: SVT

Fars lilla tös utspelar sig på 1920-talet i Mölle. Professor Waldemar Palm och hans hustru Emilie ska fira sin första bröllopsdag, men ingenting går som de tänkt sig och det blir en dag som alla sent kommer att glömma.

Två debutanter

I rollen som den tankspridde professor Waldemar Palm gör Anders Ankan Johansson debut på den klassiska scenen. Debut gör också Anna Norberg.

– Jag spelar en författare som gillar karlar och skriver erotiska romaner, men sen säger jag inget mer, säger Anna Norberg och ler.

Anders ”Ankan” Johansson ser fram emot att debutera på Fredriksdalsteatern.

– Jag känner mig lite spänd, dels för att jobba med Eva som är en gammal barndomsidol och bortom allt roligt finns det också någon slags ansvarsnervositet. Det blir roligt när det känns viktigt, säger han.

Anders ”Ankan” Johansson och Anna Norberg är årets debutanter på Fredriksdalsteatern. Foto: SVT

Eva gör rollen som den virrige professorns svärmor, Matilda Cederstam.

Förutom de nämnda medverkar även Birgitta Rydberg, Robert Rydberg Mia Poppe, Kalle Rydberg, och Fredrik Dolk samt en stor sång- och dansensemble.

Jubileum

Eva Rydberg har mycket att fira det här året. Hon gör sin 25:e föreställning, har varit i branschen i 60 år och dessutom fyller hon 75 det här året.

– Det känns bra, alldeles utmärkt men man fattar ju inte att tiden har gått så här snabbt. Det är publiken som får mig att fortsätta, för att glädja dem och få en härlig stund.

Fars lilla tös har premiär på Fredriksdalsteatern den 15 juni.

– Det kommer bli klackarna i taket och jag kommer att dansa för första gången på flera år, säger Eva Rydberg och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.