Foto: Bildbyrån

Fem stängs av efter bråket på Olympia

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs IF ser allvarligt på söndagens skandalscener på Olympia och stänger nu av fem personer, varav två är egna medlemmar.

Efter att Helsingborgs IF förlorade söndagens match mot Halmstad och därmed åkte ur allsvenskan stormade flera personer planen och gav sig på Jordan Larsson. Efter händelsen utspelades sig våldsamma scener på gatan utanför Olympia. Nu agerar klubben efter händelserna.

Av de fem personer som har identifierats och nu portats från Olympia är två HIF:s egna medlemmar.

Huliganattacken på Olympia

– Jag tycker det är förskräckligt. Vi har väldigt tydlig värdegrund och ska man vara supporter och medlem så förutsätter jag att man delar våra värderingar. Det gör inte de här medlemmarna, så då ska inte de här vara medlemmar och de ska inte komma hit. Punkt slut, säger Sten-Åke Tjärnlund, ordförande i HIF sammanbitet.

De fem avstängda är killar, men Sten-Åke Tjärnlund går inte in närmre i detalj.

– I och med att vi har identifierat de här huliganerna eller gangstrarna om nu får säga så så har vi skickat brev till dem att de är avstända. De får nu inte sätta sin fot på Olympia under två år.

– Det är tyvärr det längsta straffet enligt regelverket. Livstid är kanske att ta i, men jag skulle gärna se ett längre straff än två år.

Tror du att det kan vara avskräckande?

– Jag hoppas att de avskräcker och att det i slutändan också leder till tillträdesförbud som är ett domstolsbeslut att de inte får vara på en svensk fotbollsarena, säger Sten-Åke Tjärnlund, ordförande i HIF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Huliganattacken på Olympia

Mer i ämnet