Foto: Johan DerneliusVisa alla (2)
Visa alla (2)

Fler sökande till Campus Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Det stora antalet sökande till universitet och högskolor i Sverige har även satt ett stort tryck på Campus Helsingborg. Antalet sökande ökade med 18 procent jämfört med förra året.

Förra året sökte 6176 personer till utbildningarna på Campus Helsingborg enligt siffror från Universitets- och högskolerådet.

Handel, turism och hälsa

I år landade siffran på 7296 sökande, en ökning med 18 procent.

– Vi ser främst en ökning av sökande till utbildningar inom handel, turism och hälsa, säger Annika Olsson, rektor på Campus Helsingborg

Totalt finns cirka 2400 utbildningsplatser i Helsingborg. Antalet sökande till universitet och högskolor har i år varit stort i hela Sverige.

– Jag tror att det till viss del beror på coronakrisen. Många som har blivit av med jobbet eller riskerar att bli det passar på att söka en utbildning till hösten, menar Annika Olsson.

Förslag om fler platser

Regeringen har lagt som förslag att öka antalet utbildningsplatser på Sveriges universitet och högskolor till hösten.

– Det vi vet nu är att vi ska utöka antalet platser på tekniskt basår, men mer än så har vi inte fått bekräftat än, säger Annika Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer