Foto: Winnie Gravlund

Fem åtalas för storbråk på söder

Uppdaterad
Publicerad

Nu åtalas fem män inblandade i skjutningen och storbråket på Söder den 30 juni. I åtalspunkterna finns mordförsök, misshandel och vapenbrott. En av de åtalade ska både ha försökt mörda en man och själv utsatts för mordförsök.

Det var en lördagkväll den 30 juni som ett större bråk med skottlossning utbröt på Söder i Helsingborg. Fyra skickades till sjukhus, tre av dem med allvarliga skador. Några av de skadade är också de som nu står åtalade.

Åtalet reflekterar vad en åklagare tidigare kallat en ”rörig situation”. Fyra av de åtalade männen har misshandlat en man, som ej står åtalad. Mannen har även blivit skjuten av en av de fyra angriparna som därför även åtalas för mordförsök. Men samma åtalade är samtidigt målsägande efter att själv utsatts för mordförsök. Det mordförsöket ska ha skett från den femte åtalade mannen i fallet.

Skottlossning i Helsinbgorg

Åklagarna tror på fällande dom

Åklagaren yrkar för utvisning för alla fem med förbud att återvända till Sverige. Rättegången inleds den 12 december. Samtliga åtalade nekar till brott, men åklagare Charlotte Österlund tror på framgång i fallet.

– Hade jag inte trott att det fanns chans för fällande dom skulle jag aldrig ha väckt åtalet, säger hon i en kommentar till SVT Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Helsinbgorg

Mer i ämnet