Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline och Leffe Grimwalker tipsar om hur man kan leva längre. Foto: Firas Razak

Författarparets mål: Ska bli 130 år

Uppdaterad
Publicerad

Författarna Caroline och Leffe Grimwalker från Häljarp i Landskronas kommun har anammat en livsstil som ska få dem att leva tills de fyller 130 år.

– Det handlar om att få vara frisk länge, att få leva länge och få ha hälsan.

Flera influerare har trappat upp jakten på evigt liv. En som blivit känd för att försöka undvika att åldras är amerikanen och techentreprenören Bryan Johnson som varje år lägger 20 miljoner kronor på sin hälsa.

Föryngringsbranschen växer och beräknas omsätta många miljarder varje år. Några som bidrar till detta är Caroline och Leffe Grimwalker som lägger 5000 kronor i månaden på tillskott. Paret siktar på att leva till de är minst 130 år, något som Sydsvenskan var först med att berätta.

– Det handlar om att få vara frisk länge, att få leva länge och få ha hälsan.

Hur ska det gå till?

– Genom fasta, träna varje dag, äta hyfsat, ha kul och tillskott. Och sköta sömnen och hantera sina stressnivåer, säger paret.

Mer om hur författarparet gör för att nå 130 år i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.