• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Bilden är en arkivbild. Foto: TT

Förskola i Billeberga fortsatt stängd efter covid-utbrott

Uppdaterad
Publicerad

Covid-smittan härjade förra veckan på Kvarnlidens förskola i Billeberga. Sex av nio lärare är konstaterat smittade, resten väntar i karantän. Nu hålls alla barn hemma för att stoppa spridningen.

– Det här visar verkligen att pandemin inte över än, konstaterar Matz Ingvarssson som är tf utbildningschef i Svalövs kommun.

Kommunen har valt att stänga förskolan för att undvika att ta in extern personal och vikarier i gruppen där smittan bevisligen är så stor.

58 barn och deras föräldrar påverkas.

– Det är första gången vi tvingas stänga en förskola på det här sättet. Jag har full förståelse för att det blir besvärligt för familjerna när de inte kan låta sina barn gå i förskolan, säger Matz Ingvarssson.

Ingen av personalen har behövt söka sjukvård för sjukdomen. Tidigare i veckan var förhoppningen är kunna öppna igen på onsdagen. Nu är beslut fattat om att hålla stängt fram till fredag.

– Jag vet att det innebär omställning med kort varsel för både föräldrar och personal och det är alltid tråkigt att behöva ta sådana beslut. Men vi gör det för allas bästa och med säkerheten i fokus, säger Kim Hellström (SD), bildningsnämndens ordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer