Fyra tonårstjejer åtalas för misshandel i Svalöv

Uppdaterad
Publicerad

De slog och sparkade den jämnåriga flickan upprepade gånger. Dessutom hindrade de henne från att ta sig därifrån. Nu åtalas fyra tonårstjejer för skolmisshandeln i Svalöv.

I början på maj träffades fem tonårstjejer på en skolgård i norra Svalöv. Sen ska fyra av tjejerna ha gett sig på den femte med bland annat slag och sparkar på kropp och huvud. Åklagaren menar att de även ska ha spottat och hindrat henne från att lämna platsen.

Nu åtalas fyra av dem vid Lunds tingsrätt, misstänkta för brott mot den femte.

Advokaterna Egon Micevic och Therese Ståhlnacke företräder två av de åtalade och de säger till SVT Nyheter Helsingborg att deras klienter nekar till brott.

SVT Nyheter har inte lyckats nå alla advokater, men enligt åtalet erkänner två av de åtalade tjejerna ett par av åtalspunkterna men förnekar brott i andra. I övrigt förnekar samtliga åtalade brott.

Filmade händelsen

En av tjejerna filmade dessutom händelsen med mobilen – något som nu används som bevis av åklagaren. Dessutom har en av de åtalade, enligt åklagaren, hotat offret genom att via sociala medier skicka meddelande med innebörden att hon skulle skada eller döda henne. Något hon erkänner – brottet däremot förnekar hon.

Den flicka som utsattes för misshandeln fick ont, rodnad, skrapsår och blåmärken, skriver åklagaren i sin stämningsansökan.

Åtalspunkterna är flera – misshandel, medhjälp till misshandel, ofredande och olaga hot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.