Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under lördagen skedde ett rån mot en guldsmedsbutik i Klippan. Foto: Jan Emanuelsson / Local Eyes

Guldsmedsbutik i Klippan rånad av maskerade män

Uppdaterad
Publicerad

En guldsmedsbutik i Klippan rånades av två maskerade män med tillhyggen vid lunchtid på lördagen. Senare tvingade de två männen till sig en flyktbil efter att ha hotat bilägaren med något som såg ut som pistol.

Polisen söker efter dem och efterlyser vittnesuppgifter.

Polisens ledningscentral fick ett överfallslarm från butiken strax efter klockan elva och begav sig till platsen. Två maskerade män beväpnade med tillhyggen hade då hotat personal och kunder med vapen och fått med sig gods till ett okänt värde innan de försvann.

Vill ha in uppgifter

Ett flertal polispatruller söker efter männen och man efterlyser vittnesuppgifter från allmänheten.

– Vi vet att de flydde mot Mölletofta rastplats och Stidsvig, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen.

– Vi är intresserade av uppgifter om personer eller fordon som på något sätt sticker ut. Vi är också intresserade av vittnesuppgifter av annat slag.

Vid rånet befann sig två personer ur personalen och flera kunder i butiken. Ingen av dem skadades fysiskt.

Pistolhotar bilist

De två männen försvann från platsen på en moped eller motorcykel. En stund senare tvingades en bilist att lämna ifrån sig sin bil efter pistolhot på en väg strax norr om Klippan. Rånarna avlossade skott, men bilägaren skadades inte fysiskt.

En av rånarna lämnade platsen på mopeden/motorcykeln och den andre i bilen. Flyktbilen krockade med en annan bil men lyckades ta sig från platsen och hittades senare i ett skogsområde i närheten av Stidsvig.

Ingen är gripen

Ingen av de två rånarna har gripits vid 17-tiden på lördagen. Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån, grovt vapenbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.