När kronprinsessan var på besök i Helsingborg passade 7-åriga Leo Weikel på att ta en bild med tronföljaren. Foto: SVT / Privat

Leo, 7, tog en selfie med kronprinsessan

Publicerad

Leo Weikel hade tur i oturen. Sjuåringen slog sig illa häromdagen – men tack vare hjärnskakningen fick han möjlighet att träffa kronprinsessan Victoria på onsdagen.

Miljöfrågor och hållbarhet stod i fokus när kronprinsessan besökte Helsingborg under dagen. Bland annat besökte hon NSR, Nordvästskånes renhållningsbolag.

Men först ut var Drottninghög. På förmiddagen möttes hon av ett pressuppbåd när hon hon klev ur en svart Mercedez på Gulkullagatan.

På plats var även Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande, och representanter för det kommunala bostadsbolaget. Gruppen försvann in i en av de nyrenoverade lägenheterna för att prata om stadsdelens omvandling.

Många barn på plats

Media tilläts inte delta och inte heller ställa frågor under besöket – men flera barn fick möjlighet att ta bilder och prata med kronpinsessan. En av dem av var Leo Weikel, 7 år.

– Vi passade på att gå hit när vi hörde att hon skulle komma, säger hans mamma.

Hon berättar att sonen för ett par dagar sedan drabbades av hjärnskakning. Sedan dess har han fått stanna hemma från skolan. Då passade det bra att gå ner till lekplatsen på Drottninghög för att få en glimt av tronföljaren, tyckte Leo.

Där blev det både en bild med kronprinsessan och en kort pratstund.

– Det kändes pirrigt. Jag fick fjärilar i magen, säger Leo och visar stolt upp sin bild där han står tillsammans med Victoria.

”Fantastiskt att hon kommer hit”

Flera andra förevigades längs promenadsträckan på Drottninghög. Ett par hundra förskolebarn i reflexvästar stod redo vid prinsesslekplatsen när entouraget stannade till där några minuter.

Men även en hel del boende passade på att följa besöket. Eva Pettersson var en av dem.

– Det är fantastiskt att hon kommer hit till oss. Det har varit så mycket negativt kring Drottninghög, så det här är verkligen en ljuspunkt. Jag har tagit några bilder som jag ska visa de äldre på boendet där jag jobba.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer