Det var på Segergatan som mordoffret skadades – skador som ledde till att han avled. Foto: Gustaf Wallinder/SVT

Här skadades mordoffret: ”Fynd fastställer att det är brottsplatsen”

Publicerad

Mannen skadades allvarligt mellan två bostadshus och lämnade sedan området i en bil. Det kan polisen fastslå efter att ha gjort fynd på platsen.

Mannen krockade med en stolpe – och polisen larmades till en singelolycka. Men i bilen satt en allvarligt skadad man, som sedan dog på sjukhuset.

Tidigt förtstod polisen att mannen inte fått skadorna i samband med trafikolyckan. Nu berättar polischefen att mannen fått skadorna innan kollisionen. På en adress bara några hundra meter därifrån.

– Vi kan fastställa att brottsplatsen är mellan två hus på Segergatan, säger Tina Anderberg, polischef i Landskrona.

Hur vet ni det?

– Vi har gjort fynd på platsen som gör att vi vet att det är brottsplatsen, säger hon.

Förundersökningsledaren Kent Persson menar också att polisen har en del vittnesiakttagelser som styrker att det är brottsplatsen.

De initiala uppgifterna från polisen var att mannen hade stickskador.

– Men i nuläget kommenterar jag inte skadebilden, säger Tina Anderberg.

Mordet har inga kopplingar till andra dåd

Händelsen ska inte ha kopplingar till andra brott i Landskrona eller på andra platser som skett den senaste tiden, enligt polischefen.

– Det finns ingenting som talar för det, säger hon.

SVT har tidigare berättat att offret inte är känd av polisen sedan tidigare eller att han tillhört något kriminellt nätverk.

Polisen har ingen misstänkt för mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.