Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gunilla Karlsson bedömer att fem ton hästmateriel har samlats in av hästägare i hela som nu ska köras ner till östra delen av Ukraina. Foto: Gunilla Fritze/SVT

Fem ton täcken och foder ska hjälpa hästar i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Foder, täcken och grimmor. Det är några av sakerna som samlats in av hästägare i hela Sverige och som samlades upp i skånska Kågeröd innan det kördes ner till östra Ukraina under helgen.

– Det är helt fantastiskt vilken respons det har varit, säger hästägare Gunilla Karlsson.

Lådor och säckar fyller stallet i Kågeröd i Svalövs kommun där Gunilla Karlsson samlar ihop allting som ska sändas ner till östra Ukraina.

– De har det tufft. Många har förlorat allt, säger Gunilla Karlsson.

Det är hästägare i framförallt Stockholm, Skåne och längst med västkusten som lämnat in materiel till välgörenhetsorganisationen Equus Caballus Rescue Foundation som arbetar med att hjälpa hästar och deras ägare i Ukraina. Cirka fem ton har samlats in, uppskattar Gunilla Karlsson det till.

Vill hjälpa andra hästägare

– Vi samarbetar med välgörenhetsorganisationen som är på plats i Ukraina så vi får information om vad de behöver, säger Gunilla Karlsson.

Vad är det som gör att du är engagerad i det här projektet?

– Jag är hästägare själv så jag hoppas att om det var jag som var i samma situation så hade någon annan gjort det för mig, säger Gunilla Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.